Prea tanara pentru o lume atat de imbatranita...

sâmbătă, 15 noiembrie 2008

teama de schimbare...

Prietenii cunosc secretele inimii mele, dar niciunul nu a avut curajul sa ma sacrifice. Cu toate acestea ma simt impinsa incet spre prapastie. Incerc sa fug si totusi profunzimea posibilei caderi ma cheama. Incerc sa ma regasesc. Sa aflu care sunt eu din cele multe vise si ganduri cu care ma confrunt atat de des. Un secret pe care l-am ignorat nu imi da pace. La ce imi foloseste sa aflu mai multe? Cui foloseste? Nu voi distruge oare toata fiinta mea si odata cu mine cel putin inca 4 persoane dragi mie? Si totusi as vrea sa cunosc ce origine are sangele meu...Prin ce valuri se scalda caldura din el.
Dar fug si plang si nu gasesc raspuns. Cerul s-a inchis si nu imi mai raspunde. Sa iei decizii ilogice, sa traiesti o poveste de basm nu este atat de usor. A fi deosebit implica intr-adevar o mare povara.
Caut raspunsuri si nu le primesc. Am gresit oare drumul? In ce directie sa indrept busola gandurilor mele?
Ma gandesc la cata durere tre sa existe in sufletele tuturor celor implicati in acest basm. Si cata durere poate as renaste daca as continua in cautarile mele si poate as gasi raspunsurile la miile de intrebari ce ma bantuie.
Daca lupti cu tine insuti e aproape imposibil sa si castigi. Si totusi parca am obosit sa infig cutitul in inima de copil. Doare si totusi simt ca traiesc in doua lumi. Trebuie sa aflu? Si daca nu, atunci cum sa uit ce stiu? Cum as putea sa neg insasi existenta mea?
Nu vreau schimbare. Vreau doar sa aflu un dram de adevar. Vreau sa inteleg trecutul ca sa traiesc viitorul. Mi-as dori sa aflu dar nimeni sa nu ma afle.
Adesea cred ca inteleg de ce iubirea si geniul ajung adesea la limita nebuniei. Dar nu percep cum sinapsa simturilor noastre este atat de radicala. Si egoismul si ratiunea ma transforma intr-un om de lut...
Prea multe intrebari fara raspuns si o teama imensa de a nu rani, de a nu tremura pamantul din cauza schimbarii...
Ma lupt cu mine si nu mai inteleg in care parte a frontului ma aflu.
Praful de pusca imi inneaca sufletul si cenusiul sangeriu al campului imi fura visul ca vom reusi sa aducem linistea. Si totusi...in ce parte a frontului de lupta al sufletului emu ma regasesc? E mult prea multa ceata incat cu greu ma mai ghidez prin labirintul inimii si al mintii mele.
As vrea sa aflu, dar nu vreau sa ma afle nimeni... Vreau sa fac cunostinta cu mine insami.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu